Maak het stoppen met roken mogelijk via de e-sigaret

Maak het stoppen met roken mogelijk via de e-sigaret

Als je al geruime tijd verslaafd bent aan roken, dan is het lastig om opeens zomaar te stoppen. Dat komt omdat je in de tijd dat je rookt allerlei gewoontes hebt aangeleerd. Het is dus niet alleen maar een kwestie van een lichamelijke afhankelijkheid. Het zijn vooral ook de psychologische triggers waardoor iemand naar een sigaret begint te verlangen. Gewoontes zijn lastig te veranderen en soms is het daarom ook beter om de gewoontes in stand te houden en toch te stoppen met roken. Dit kan met behulp van een e-sigaret. Als je namelijk overstapt op een e-sigaret, dan kun je vrijwel alle gewoontes waar je aan gewend bent handhaven. Alleen het rollen van een sigaret is iets wat je met een e-sigaret niet meer kunt doen. Maar de ervaring leert dat dit eerder als prettig wordt ervaren, dan als iets wat men gaat missen. Na het eten ben je immers ook gewend aan de afwas, maar als dat opeens niet meer hoeft, dan ga je die gewoonte niet missen. Het gaat bij het roken dan ook vooral om prettige gewoontes die vervolgens via verbindingen in je hersenen aan het rookgedrag worden gekoppeld. Eigenlijk kun je alles dan ook min of meer reduceren tot het bekende Pavlov effect. Pavlov was een psycholoog die via onderzoek met honden ontdekte dat je inderdaad kunt spreken over verbindingen die je door herhaling kunt versterken. In het geval van Pavlov ging het om de verbinding tussen hondenvoer en het kwijlen van de hond. Op het moment dat de hond in de gaten had dat het kon gaan eten, dan begon de hond te kwijlen. Door tijdens elk voedingsmoment ook met een bel te rinkelen was Pavlov in staat om de hond op den duur ook via de bel te laten kwijlen zonder voedsel. De bel en het voedsel werden beide gelinkt aan de gebieden in de hersenen die de hond deden kwijlen. Met roken zie je dat ook heel goed. Als je als roker gewend bent aan koffie met een sigaretje, dan zal je op en duur naar een sigaret verlangen als je koffie ruikt. Als je gewend bent om na een lekkere maaltijd even een sigaretje op te steken, dan zal je na elke maaltijd dus de behoefte voelen aan een sigaret. Niet omdat je lichaam daar nu per se zo naar verlangt, maar omdat je dat gewend bent. Koffie en sigaretten of eten en sigaretten gaan in deze voorbeeld dus hand in hand. Als je helemaal stopt met roken, dan krijg je het op zulke momenten lastig. Maar als je overstapt op de e-sigaret, dan kun je bij de koffie blijven roken en ook na het eten kun je even een e-sigaret ‘opsteken’. Bijkomend voordeel is dat je vaak niet eens naar buiten wordt gestuurd.

Waar koop ik een goede e-sigaret?

Maar voordat je kunt beginnen met dampen heb je uiteraard wel een e-sigaret nodig. Gelukkig is het verkrijgen van een e-sigaret niet moeilijk. Je kunt deze namelijk gewoon online bestellen bij een webwinkel als EA Sigaret. Je kunt bij deze webwinkel ook meteen terecht voor alle andere artikelen die je nodig hebt naast de e-sigaret of onderdelen behorende bij de e-sigaret zoals:

  • E-liquid
  • Clearomizer
  • Coil
  • Batterijen
  • Mod / Boxmod

Al deze artikelen kun je dus via de webwinkel bestellen.

Surf naar de site en bestel

Mocht je een e-sigaret willen kopen, dan kun je dat regelen door naar de website van ea-sigaret.nl te surfen. Hier kun je dan alles wat je nodig hebt toevoegen aan de winkelwagen en meteen bestellen.