Jute weefsel: oersterk en milieuvriendelijk

Jute weefsel: oersterk en milieuvriendelijk

Er wordt op grote schaal plastic gebruikt als verpakkingsmateriaal, voor allerlei goederen. Veel ondernemingen zijn op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief dat net zo sterk is. Dan zou je snel uit kunnen komen op jute. Jute is een natuurproduct dat geweven kan worden tot jute weefsel. De bast van de jute plant dient als bron voor jute weefsel. Het weefsel is ontzettend sterk en wordt mede daardoor al jaren gebruikt in de verpakkingsindustrie. Bijna alle goederen zouden verpakt kunnen worden door jute te gebruiken. Bent u net als anderen ook op zoek naar een milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal voor uw producten? Of bent u om een andere reden op zoek naar jute weefsel? Vraag dan eens naar de mogelijkheden bij Zwartz. Deze producent van jute weefsel is voor veel bedrijven in Nederland het adres voor het afnemen van jute. Er kan niet alleen ruwe jute worden afgenomen maar ook jute die bewerkt is. Hiermee kan een zachter materiaal worden verkregen, of een geverfde versie. U kunt ook uw bedrijfsgegevens op de jute laten drukken, of verpakkingsgegevens. De mogelijkheden zijn eindeloos, als u klant bent bij Zwartz. Meer weten over het productieproces van jute? Kijk dan op de website van Zwartz: zwartz.nl. Inspiratie opdoen voor het maken van jute producten? Dan kan het internet uitkomst bieden. Er worden steeds meer producten aangeboden van jute, bijvoorbeeld:

  • Tassen
  • Manden
  • Kleding
  • Decoratiemateriaal

Toepassingen voor jute weefsel

Jute weefsel wordt al decennia toegepast als verpakkingsmateriaal. Groenten zoals uien en aardappels worden bijvoorbeeld verpakt in grote juten zakken. Jute wordt ook gebruikt als decoratief materiaal. Het is een bijzonder sterk en milieuvriendelijk te verbouwen materiaal. Het wordt op veel plekken in de wereld nog verbouwd en met de hand geoogst. Jute weefsel gaat over het algemeen lang mee omdat het water doorlaat en niet opneemt. Er is dus geen sprake van een grondstof die snel vergaat. Dat maakt jute weefsel bij uitstek geschikt als verpakkingsmateriaal of decoratief materiaal in de buitenlucht. Regen of kou is geen probleem voor jute. Dit is uiteraard een kenmerk van een natuurproduct. Over het algemeen kunnen natuurproducten goed tegen weersomstandigheden omdat ze van nature ook buiten moeten functioneren. Denk dan bijvoorbeeld aan wol, leer of kurk. Deze producten kunnen goed tegen zon, regen, kou en hitte. Bovendien zijn het sterke producten die niet zomaar kapotgaan. Jute is net zo’n product, waarvan mensen de voordelen kunnen gebruiken. Jute zakken werden vroeger al veel gebruikt in de industrie, vooral omdat deze goedkoop waren en lang mee gingen. Deze voordelen zijn tegenwoordig nog steeds interessant voor producten van bijvoorbeeld bulkgoederen.

Jute weefsel bestellen

Bent u op zoek naar de beste kwaliteit jute weefsel die in Nederland op de markt is? Neem dan contact op met hét bedrijf dat jute produceert in Twente. Bij Zwartz wordt al bijna 140 jaar met jute weefsel gewerkt. Hier kunt u jute van goede kwaliteit bestellen voor decoratieve doeleinden of voor het gebruik als verpakkingsmateriaal. Interesse? Kijk dan op de website voor onze contactinformatie: http://www.zwartz.nl/jute-weefsel/. U kunt altijd contact met ons opnemen, monsters opvragen of eens langskomen om uw wensen te bespreken. Wij helpen u graag, of het nu om het verpakken van (bulk-)goederen gaat of het inslaan van decoratief materiaal. U vindt Zwartz in Oldenzaal, in Twente.  U bestelt al meters jute vanaf een zeer aantrekkelijke prijs. Het is afhankelijk van de bewerking van de jute hoeveel u precies betaalt, net als de afnamehoeveelheid. U kunt altijd een offerte aanvragen. Bel of stuur een e-mail met uw gegevens, of kom eens langs in Oldenzaal.