Kiezen tussen autoverzekeringen

Kiezen tussen autoverzekeringen

Mijn zoon heeft een paar weken geleden zijn rijbewijs gehaald en wil nu een auto kopen. Hij gaat op dit moment met het de bus en trein naar zijn werk, maar dat is erg onhandig. De verbinding tussen de bus en trein is erg slecht, waardoor hij vaak de bus mist. De bus vertrekt ongeveer dezelfde tijd als de trein aankomt, waardoor hij meestal net de bus mist. Ik snap niet waarom ze dit niet aanpassen, want meer mensen hebben dit probleem. De trein heeft regelmatig een paar minuten vertraging en hierdoor moet hij een half uur op de bus wachten. We hadden al gezien dat wanneer hij met de auto gaat, hij anderhalf uur per dag aan reistijd kan besparen. Een aantal jaar geleden beloofden we hem dat we zouden meebetalen aan zijn rijbewijs, als hij niet zou roken. We hadden hem ooit hierop betrapt en wilden graag dat hij zou stoppen. Een goede manier om hem te overtuigen, was om hem dit te beloven. Nu hij zijn rijbewijs heeft, wil hij graag een auto kopen. Ik heb elke dag mijn auto nodig voor mijn werk, dus hij kan deze auto niet gebruiken. Hij heeft genoeg geld gespaard om een auto te kopen en weet al welke hij wil hebben. Ik raadde hem aan om eerst autoverzekeringen te vergelijken voordat hij een auto koopt, vooral als een startende bestuurde is een autoverzekering erg duur. Door autoverzekeringen te vergelijken weet hij hoeveel hij per maand moet betalen en kan hij de beste keuze maken tussen de autoverzekeringen. Zelf heb ik al jaren dezelfde verzekering, maar voor hem is het misschien verstandig om een andere te kiezen. De kosten voor een autoverzekering voor een startende en ervaren rijden verschillen veel.  

Een handig overzicht over autoverzekeringen op Netpolis.nl

Hij vroeg aan mij of ik hem wilde helpen met het vergelijken van de verschillende verzekeringen. Hij wist niet precies wat verstandig was om te nemen en wilde daarom mijn hulp. Ik vond dat geen probleem en samen bezochten we verschillende websites. Ik vond het verstandig dat hij eerst wat informatie las over de verschillende tussen een WA, Beperkt Casco en een All-risk verzekering. Ik weet dat het een rustige jongen is, maar veel beginnende bestuurders maken fouten wanneer ze rijden. Het leek mij verstandig dat hij een Beperkt Casco verzekering nam. We vonden de website netpolis, hierop konden wij een handig overzicht lezen van de verschillende autoverzekeringen. Mijn zoon vond dit erg interessant en vond het ook beter om een Beperkt Casco verzekering te nemen. Hij had gelezen wat de verschillende verzekeringen dekken en vond dit het beste voor zijn situatie. Op de site vonden we een handige tool, waarmee hij in een opslag kon zien wat zijn premie zou worden. De premie was hoger dan hij had verwacht. Ik vond de premie niet hoog, want ik wist dat hij als startende bestuurder veel zou moeten betalen.

Een andere auto kopen

Na het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen heeft mijn zoon besloten om een andere auto te kopen. De verzekering voor de auto die hij graag wilde hebben zou erg hoog zijn, omdat het een auto is die vaak problemen heeft en gestolen wordt. Hij wil nu een andere auto kopen, waarbij hij bespaart op zijn verzekering, ik vond dit een erg verstandige keuze. Wij vonden Netpolis.nl een erg handige website

  • Je kan veel informatie lezen over autoverzekeringen
  • Je kan gemakkelijk jouw premie berekenen met een tool
  • De website helpt je om een goede keuze te maken tussen de verschillende autoverzekeringen