Coaching en supervisie

Coaching en supervisie

Wanneer je problemen ondervindt in jouw werkzaamheden, dan is dat natuurlijk heel vervelend. Met behulp van coaching en supervisie van Marlet Mediation lukt het jou sterker in je schoenen te staan in je werk. Of toch die stap te wagen om je beter te ontwikkelen. Soms willen we ons wel ontwikkelen, maar zit grote twijfel, onzekerheid en angst ons in de weg. Of laten we ons te veel ondersneeuwen door onze collega’s. Een andere mogelijkheid is dat we gewoonweg niet op onze plek zitten. Is dat wel het geval, dan hebben we wellicht een andere benadering nodig om het werk aan te pakken. Een goede coach kan jou de tools geven om conflicten, gesprekken en problemen te benaderen. Bij coaching en supervisie van Marlet Mediation ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling op een manier die voor jou noodzakelijk is. De bedoeling is dat jij weer meer controle krijgt over jouw werkzaamheden en de gevoelens die bij jou leven. Bedenk wel dat je hier een confronterend traject begint, die jou mogelijk ook confronteren met eigenschappen van jezelf die je niet zo leuk vindt. Dit is wel een onderdeel van de coaching en supervisie. Alles doorloop je ook in gezelschap van een professionele coach.

Coaching en supervisie voor meer werkplezier

Werken doen we vaak op de automatische piloot. Ondanks dat wordt gezegd dat we plezier moeten hebben in onze baan, staan we hier vaak te weinig bij stil. We merken het zelfs niet meer als we geen vreugde meer vinden in ons werk. Meestal worden de signalen te laat duidelijk, bij bijvoorbeeld klachten als overspannenheid of een burn-out. In het ergste geval wordt jouw functie beëindigd op je werk of veranderen de werkzaamheden op een manier die jij niet wilt. Dat zijn gebeurtenissen die je het liefst wilt voorkomen. Gebeurtenissen die niet eens hoeven te gebeuren als je op tijd hulp vraagt bij de coaching en supervisie van Marlet Mediation. Door met de volgende vragen aan de slag te gaan en je verder te ontwikkelen:

  • Welke zekerheden en onzekerheden ervaar je in je werk?
  • Is er een balans tussen werk en privé?
  • Hoe ga jij om met afstand en nabijheid?
  • Wat zijn jouw grenzen en hoe bewaak jij deze?
  • Hoe ga jij om met veranderingen en conflicten?

Het zijn allemaal alledaagse omstandigheden, waar we te weinig bij stilstaan. Met de begeleiding van coaching en supervisie durf jij met deze vragen aan de slag te gaan en de juiste antwoorden te vinden.

Het leertraject en de uitvoering

Bij coaching en supervisie gaat het om verschillende aspecten van jouw werkzaamheden. De supervisie richt zich meer op jouw eigen persoonlijke vragen, jouw werkstijl en jouw vaste patronen die uiteindelijk jouw knelpunten zijn. Aan de hand van deze factoren wordt gekeken hoe de stimulatie en motivatie weer bij jou zijn terug te halen. Supervisie kijkt dus meer naar jouw innerlijke zelf. Coaching helpt jou meer met het uitvoeren van jouw werk. Door de taakuitvoering in kaart te brengen, wordt gewerkt aan de betere kwaliteit van jouw functioneren. Daarbij wordt ook bekeken hoe jij dit kan verbeteren en verder in kan ontwikkelen. Bij coaching en supervisie gaat het om een gunstige ontwikkeling van jouw werkzaamheden. Beiden hebben als doel jou een prettiger gevoel te geven in je werk. Of het nou is door jou inzicht te geven in je eigen persoonlijke eigenschappen of de praktische aanpak van jouw werk. Lees op de website marletmediation.nl meer over hun benadering in coaching en supervisie en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Daarmee zet jij de eerste stap richting om meer werkplezier te ervaren.