De voordelen van tweede spoor re-integratie uitbesteden

De voordelen van tweede spoor re-integratie uitbesteden

De voordelen van tweede spoor re-integratie uitbestedenHet bedrijf waar ik voor werk is de afgelopen jaren heel hard gegroeid. Daardoor kregen we steeds meer te maken met langdurige zieke medewerkers en alles wat daarbij komt kijken. Als HR-manager van de afdeling personeelszaken had ik al snel door dat we externe hulp in moesten schakelen om onze zieke medewerkers weer snel aan het werk te krijgen. Eerst konden we dat redelijk goed zelf doen, totdat we een paar medewerkers in dienst hadden die langer dan een jaar ziek waren. Op dat moment krijg je te maken met tweede spoor re-integratie. Van onze afdeling had niemand daar ervaring mee, laat staan tijd voor om zich erin te verdiepen. Via internet las ik over de voordelen om tweede spoor re-integratie uit te besteden aan een bureau. Ik zag meteen genoeg redenen om een bureau in te huren, namelijk:

  • Voorkomen van dure sancties door fouten tijdens het tweede spoor;
  • Besparen van veel tijd en moeite;
  • Het bureau weet waar risico’s op de loer liggen en kunnen daar uitstekend mee omgaan;
  • Tevredenheid zieke werknemers.

Via mijn directeur kreeg ik meteen toestemming om het tweede spoor traject met een externe verzuimbegeleider op te pakken. Op internet kwam ik Proficiënt Verzuimbegeleiding tegen. Dit is een tweede spoor re-integratiebureau met ervaren verzuimbegeleiders. Ik ben ontzettend tevreden over hoe het eerste proces met een zieke medewerker verlopen is.

Hoe verliep het tweede spoor traject?

Het tweede spoor re-integratietraject verliep in verschillende fases. Tijdens de eerste fase kwam er een verzuimbegeleider naar onze organisatie voor een intakegesprek met de zieke werknemer. Deze kreeg een vaste begeleider toegewezen. Gedurende het verkennend gesprek stelde de verzuimbegeleider een helder re-integratieplan op. Na afloop ontving ik een rapport met een samenvatting van de intake. Na de intake startte de tweede fase. De zieke werknemer kreeg trainingen op het gebied van sollicitatiegesprekken en begeleiding bij het maken van een cv. De werknemer werd constant betrokken bij dit proces en ik ontving steeds een update over de voortgang. Fase drie begon op het moment dat de werknemer klaar was voor de sollicitatiefase. De verzuimbegeleider hielp bij het vinden van een geschikte baan. Van de betreffende werknemer kreeg ik de indruk dat het zelfvertrouwen daardoor een stuk groter was. Ze voelde zich erg gesteund door de verzuimbegeleider en ik denk dat het proces daardoor vrij snel verliep. Binnen enkele weken had onze werknemer een vervangende baan gevonden. Door de professionele steun van Proficiënt tweede spoor verzuimbegeleiding gingen we als werkgever en werknemer goed uit elkaar. Dat is toch wel erg prettig. Tijdens de eerste weken heb ik nog contact gehad met de werknemer en ze zit helemaal goed op haar nieuwe plek.

Kosten traject

De kosten van het traject kon ik vinden via de website proficientgroep. Ik kon kiezen uit drie tweede spoor pakketten: basis, professioneel en excellent. Vergeleken met andere bureaus waren de prijzen zeer goed. Tijdens het kennismakingsgesprek met Proficiënt Verzuimbegeleiding kwamen we tot de conclusie dat het professioneel pakket het beste bij onze situatie aansloot. Het was echt de moeite waard om in een tweede spoor verzuimbegeleider te investeren. Het scheelde ons namelijk ontzettend veel tijd en we wisten zeker dat het traject foutloos zou verlopen. Als werkgever hoef je deze kennis dus niet in huis te hebben en dat is erg fijn. De samenwerking verliep daarnaast erg soepel. Ze zijn erg pro-actief bij Proficiënt waardoor het vertrouwen er was dat de re-integratie helemaal in orde zou komen. Waarschijnlijk komt dat doordat ze al jaren ervaring hebben in het vak en daardoor precies weten wat ze doen.