Een acculader mee voor de zekerheid

Een acculader mee voor de zekerheid

We hebben met een groepje mannen een vaste gewoonte. We gaan driemaal per jaar naar Zweden toe, waar we altijd gebruikmaken van hetzelfde huisje. De eigenaar van het huisje heeft er zelfs een auto neergezet zodat we naar de plaatselijke meren kunnen komen en de supermarkt. Dat heeft een aantal redenen. Allereerst gaan we in de winter altijd met het vliegtuig. Het huisje ligt in de buurt van Älvdalen en zonder spikes daar gaan rijden in de winter is bijzonder onverstandig. Daarnaast is het veel goedkoper om te vliegen wanneer we ver in het voren reserveren. Maar die oude Volvo, dat is wel een verhaal apart hoor. Die Zweden hebben namelijk het motto dat iets werkt als het werkt. De oude Volvo werkt. Ontegenzeggelijk waar. Maar wanneer het onder de min 10 geweest is, merkten we toch wel dat de accu de auto niet echt aan de praat kreeg. Aangezien we geen Zweeds kunnen en niet stil willen komen te staan in een gebied zonder mobiel bereik hebben we de laatste keer toch maar een acculader meegenomen vanuit Nederland. Want wanneer je een acculader meeneemt, dan wil je wel zeker kunnen zijn dat het werkt – en dat is lang niet altijd het geval met de producten die je in Zweden kunt vinden. Zeker niet wanneer je kijkt naar een acculader.

Een goede acculader kopen

Ik had de taak op me genomen om te zoeken naar een goede acculader voor een goede prijs. Ik kwam terecht bij Acculader Center, waar ik vriendelijk te woord gestaan werd. Ik kwam er al snel achter dat een acculader niet zomaar universeel op elke auto aangesloten kan worden. Gelukkig hadden we al iets te vaak onder de motorkap van de Volvo moeten kijken, dus wist ik precies wat we nodig hadden. Na een gesprek met de mensen van acculadercenter.nl kwam ik erachter dat we eigenlijk nog een acculader nodig hadden. We konden de boot van de eigenaar namelijk niet gebruiken vanwege problemen met de accu. Door hier direct de goede acculader voor mee te nemen, konden we direct zien of het probleem met de accu te maken had of dat er meer aan de hand was. Een manier om de eigenaar van het huisje te bedanken voor de goede prijs die hij vraagt aan ons en het lenen van zijn auto. Al zit daar aanzienlijk meer werk aan om die weer echt operationeel te krijgen. Ah ja, een gegeven paard mag je niet in de mond kijken.

Een geslaagde vakantie

In de zomervakantie zijn we weer een weekje geweest, maar we kijken vooral uit naar de vakantie eind december. Echte kou en ijsvissen, veel gelukkiger kun je ons niet maken eigenlijk. In tegenstelling tot de Zweden bewaren we de alcohol voor na het vissen omdat we het was gevaarlijk vinden om met minus 15 te drinken op het ijs. Vorig jaar was de wintervakantie de meest succesvolle, ondanks het feit dat de Volvo niet wilde starten. De eigenaar en zijn vrouw kwamen ’s avonds langs en hebben ons vis leren roken op de Zweedse manier als goedmaker, en tijdens het leren hebben we de eigenaar nog wat beter leren kennen. Heel gezellig en een unieke beleving, want aankomende winter neemt hij ons mee naar een aantal plekken waar eigenlijk geen toeristen komen. Of dat te maken heeft met het feit dat de acculader gewoon in de Volvo blijft liggen of we een nieuwe accu voor zijn boot geregeld hebben, dat weten we niet – maar in Zweden maakt dat ook eigenlijk niet uit.