Alles wat je moet weten over ssd vps

Alles wat je moet weten over ssd vps

Wanneer je een eigen website hebt of een blog die je graag wilt hosten loop je soms tegen het probleem van het hosten aan. Hoe ga je je website hosten? Je kunt bij een kleinere website gebruik maken van een site zoals Tumblr of WordPress, maar bij een website met meer inhoud of bezoekers is de server die je daar krijgt al snel te klein. De server kan je website dan niet meer aan en je website werkt dan niet meer zoals jij dat graag zou willen. Een ssd vps server is iets dat veel mensen gebruiken om hun website op te hosten. Zo’n server kun je bijvoorbeeld via een bedrijf als Xitens aanschaffen. Je betaalt een klein bedrag per maand en dan werkt je website precies zoals het hoort. Dat is natuurlijk ideaal. In dit artikel lees je alles over een ssd vps, wat het is en wat voor jou de voordelen van het gebruik van zo’n server kunnen zijn. Als je zoekt naar een goede host voor jouw blog, webwinkel of website, lees dan vooral verder.

Wat is een ssd vps?

Het is ten eerste natuurlijk goed om te weten wat een ssd vps nu eigenlijk is. Vps is een afkorting die staat voor Virtual Private Server. Dit is een grote fysieke server die kan worden verdeeld in kleinere digitale servers. Die kleine servers kunnen door verschillende mensen worden gebruikt en ieder kan zelf bepalen wat er met zijn of haar server gebeurt. Elk deel van de server heeft zijn eigen instellingen. Je hebt bij een vps dus alle vrijheid die je met een eigen fysieke server ook zou hebben, maar zonder al het extra werk en de extra kosten die daaraan verbonden zouden zijn. Zo hoef jij bijvoorbeeld niet te zorgen voor het onderhoud van de fysieke schijf. Dat wordt voor je gedaan door de persoon of het bedrijf bij wie jij je vps afneemt. Ideaal natuurlijk. De afkorting ssd staat voor Solid State Drive. Dat betekent dat het apparaat die je gegevens opslaat geen bewegende delen bevat. Een normale harde schijf bevat letterlijk een schijf die ronddraait. Een ssd vps is daarmee sneller en betrouwbaarder dan een traditionele harde schijf. Ssd werkt hetzelfde als USB-sticks. De gegevens worden opgeslagen op chips. Dit wordt ook wel flash geheugen genoemd.

De voordelen 

Het hebben van een ssd vps kan veel voordelen hebben voor jou en je website. Ik zal deze hieronder voor je op een rijtje zetten zodat jij een goed overwogen keuze kunt maken.

  • Ten eerste is een ssd vps sneller dan een normale vps die op een HDD (traditionele harde schijf) wordt gehost.
  • Zoals al gezegd werkt een normale harde schijf met een bewegend deel dat de prestatie kan verminderen.
  • Ssd is een stuk sneller en dit is natuurlijk een groot voordeel voor je website.

Het hosten op een ssd vps heeft ook als voordeel dat je alle vrijheid hebt die je met een fysieke schijf ook zou hebben zonder teveel te betalen. Door je website te hosten via vps kun je meer inhoud in je website kwijt dan wanneer je host via onder andere WordPress. Je kunt grote hoeveelheden data op je website kwijt. Via xitens.nl kun je meer informatie vinden over het hosten via een ssd vps. Je kunt hier ook vast alle opties en pakketten voor je nieuwe vps server verkennen. Alle servers zijn van perfecte kwaliteit en over de veiligheid hoef je je nooit zorgen te maken. Wacht niet langer en host vandaag nog je website via Xitens.

Lees meer…