Wespennest verwijderen door experts

Wespennest verwijderen door experts

Na de afgelopen zomer was het een ware wespenplaag in Nederland. Wij hadden er ook erg veel last van en we konden geen moment meer buiten in onze tuin zitten of we werden belaagd door wespen. Nou zijn we altijd erg bang om gestoken te worden. Toen kwamen we erachter dat we een wespennest onder onze dakgoot hadden zitten. De wespen hingen dus regelrecht boven ons hoofd en kwamen via de spouwmuur zelfs heel gemakkelijk ons huis binnen. We wilden daarom het wespennest verwijderen en verlost raken van dit ongemak. Maar een wespennest verwijderen doe je niet zelf, daar is het te gevaarlijk voor. Na wat onderzoek kwamen we toen op wespennestverwijderen.com uit. Een website die ongediertebestrijding aanbiedt door heel Nederland. Beestjes Kwijt werkt met lokale ongediertebestrijders, wat erg praktisch is. Zo kun je snel geholpen worden en van je ongedierte verlost raken. Dat stelde ons erg gerust, want nu kan voor ons een expert het wespennest verwijderen.

Wespennest verwijderen is vakmanschap

Een wespennest verwijderen is een klus die niet eenvoudig te doen is. Het is vaak ook belangrijk voor een vakman om te weten met wat voor wespen je te maken hebt. Na een klein zoektochtje op internet kwamen we er achter dat er veel soorten wespen zijn, namelijk

  • Gewone wespen
  • Papierwespen
  • Duitse wespen
  • Middelste wespen
  • Rode wespen
  • Bos wespen
  • Noorse wespen
  • Saksische wespen
  • De hoornaar

Met name die laatste is een venijnig beest dat gevaarlijk kan zijn om in je omgeving te hebben. Gelukkig bleken veel van deze wespen niet agressief te zijn en hadden wij blijkbaar last van gewone papierwespen, de meest voorkomende wespen in Nederland. Nadat we contact hadden opgenomen met een ongediertebestrijder bij ons in de buurt, iemand die gelukkig veel ervaring heeft met het wespennest verwijderen, kwam deze vakman al snel bij ons polshoogte nemen. Hij vertelde ons dat het nest was gebouwd in een verlaten muizennest dat eerder op deze plek bij de dakrand had gezeten. Zo’n muizen nest is vaak gebouwd van droog gras en hout en dat is ideaal voor deze insecten om hun nest in te bouwen. De ongediertebestrijder vertelde ons dat veel mensen wespennesten verwijderen door zelf aan de gang te gaan met rook en vuur. Dikwijls vliegen er zo boeren schuren in de brand en worden mensen aangevallen door hele kolonies met wespen die op oorlogspad zijn. Een wespennest verwijderen moet je dan ook nooit zelf doen. Elk wespennest heeft meerdere in- en uitgangen, waardoor wespen die zich in het nauw gedreven voelen gemakkelijk via een onzichtbare uitgang toch kunnen ontsnappen. En breekt een nest in stukken dan is het leed vaak helemaal niet te overzien.

Verantwoord wespen bestrijden

Het is dus erg belangrijk verantwoord te werk te gaan en niet alleen voor je eigen veiligheid en die van anderen. Een wespensteek kan niet heel veel kwaad, maar steken van meerdere wespen kunnen wel grotere gevolgen hebben. Niet alleen is het pijnlijk, maar kunnen er ook allergische reacties ontstaan. Laat je een wespennest verwijderen door een expert, ga dan niet, net als wij, op een afstandje staan toekijken. We wisten niet hoe snel we weer naar binnen moesten om de wespen te ontwijken. Wel hebben we aangegeven dat we een milieuvriendelijke oplossing wilden en dat er geen chemische middelen aan te pas mochten komen. Onze ongediertebestrijder ging echter zeer professioneel en efficiënt te werk en had binnen de kortste keren het nest verwijderd. Het is prettig te weten dat via Beestjes Krijt zo snel en adequaat gereageerd kon worden op ons probleem en we zijn blij dat we nu zowel binnen als buiten van deze wespen verlost zijn.