Frans boomschors rondom de Orangerie

Frans boomschors rondom de Orangerie

Voor de omliggende tuin bij de Oranjerie, waarin onze lunchroom is gevestigd, hebben wij ervoor gekozen om Frans boomschors te gebruiken in de borders en voor enkele van de paden. We zijn gevestigd net buiten de bebouwde kom van een dorp op de Veluwe en hebben hier al jaren een prachtige locatie in een Oranjerie, waar we high-tea serveren, net als lunch en borrels. We zitten midden in de natuur, aan de rand van de bossen en heide en daarom is boomschors een geweldig product om te gebruiken voor de tuinen rondom onze Oranjerie. Naast kuipplanten, die bij onze locatie horen, hebben we ook veel rozen en perken met planten die beschutting kunnen gebruiken. We hebben er dan ook voor gekozen om verschillende soorten Frans boomschors te gebruiken, zodat op elke plek de juiste schors het juiste effect heeft.

De verschillende soorten Frans boomschors

Op boomschors.nl hebben we al eerder Frans boomschors aangeschaft. Dit is voor ons dé plek om Frans boomschors te kopen, omdat we

  • Weten waar het vandaan komt
  • Het snel geleverd kunnen hebben
  • Grote hoeveelheden kunnen bestellen
  • Verschillende soorten Frans boomschors in één keer kunnen bestellen

Eigenlijk kennen we geen beter adres dan Boomschors.nl waar we verzekerd zijn van goede schors. Daarnaast is Boomschors.nl dicht bij ons gevestigd, dus dat is ook nog eens makkelijk. Het wordt altijd netjes en keurig afgeleverd en ze kennen ons inmiddels al goed. Als publiekelijk te bezoeken locatie gebeurt het natuurlijk nog wel eens dat de schors door intensief gebruik verschuift. Met name op de paden rondom de moestuin die nabij gelegen is. Daar is het natuurlijk ook gewoon een natuurproduct voor, net als dat Frans boomschors een bepaalde levensloop heeft. Op een gegeven moment moet je het een beetje aanvullen. Dat vinden wij echter geen enkel probleem, want Frans boomschors is zeer voordelig in prijs en het verse boomschors ziet er ook altijd heel mooi uit. Mensen vragen ons regelmatig waar wij ons boomschors vandaan hebben en we geven dan altijd aan dat ze naar Boomschors.nl moeten gaan en Frans boomschors moeten kiezen. Waarom ook niet, toch?

Verschillende schorssoorten

Er zijn verschillende soorten Frans boomschors en eigenlijk zit dat ‘m niet in de soort schors, maar meer in de grofheid of fijnheid, net hoe je het noemen wilt, van het schors. Het Frans boomschors is zelf, ongeacht de vorm, afkomstig van de Pimus Maritima. Al het boomschors heeft zo zijn functie, maar is grotendeels ook decoratief bedoeld. Wij schaffen het echter ook aan om de extra functionaliteit, want het beschermt onze planten en helpt ook bij het vrijhouden van de paden van onkruid. Het fijnere boomschors gebruiken wij met name in onze perken. Vooral rondom de citrusboompjes, de rozenstruiken, de echt wat zwakkere bomen die in de volle grond staan krijgen hiermee van ons extra bescherming. Het grove schors gebruiken we met name voor de bedekking van onze paden. Dit is ook nog wel geschikt om een luchtige laag voor de wat grotere kuipplanten te creëren boven op de wortels. Het geeft net even een wat netter en warmer effect, zonder echt een functionaliteit te hebben. Wat voor ons overigens een bijkomend voordeel is van het kleinere boomschors, is dat we het gelijk ook heel goed kunnen gebruiken voor onze orchideeën. Aan onze Oranjerie zit een klein deel dat we hebben ingericht speciaal voor orchideeën. Al jaren groeien hier diverse soorten en deze planten doen het heel erg goed op dit soort boomschors. Hiervoor nemen we gewoon een deel van het schors dat we krijgen aangeleverd voor de tuin. Super leuk en heel erg praktisch.