Een nieuwe EI 146 rookmelder

Een nieuwe EI 146 rookmelder

Het is belangrijk om zo veilig mogelijk te leven. Thuis, op straat maar ook bijvoorbeeld op het werk. In dit geval richten we ons op thuis. Omdat we over een tijdje gaan verhuizen naar een splinternieuw nieuwbouwhuis zijn wij na gaan denken over alle benodigdheden. Wat moet in het nieuwe huis toegevoegd worden en wat kunnen we later nog kopen en plaatsen? We zijn er inmiddels wel al over uit dat veiligheid boven alles moet staan. We vinden het belangrijk dat we zorgeloos kunnen genieten. Van ons leven dat we leiden, maar ook het huis moet zo worden gebouwd en geïnstalleerd dat we ons er geen zorgen over hoeven te maken. Een belangrijke toevoeging aan ons nieuwe nieuwbouwhuis is dan ook de EI 146 rookmelder. Hoewel alle rookmelders hun werk goed doen, hebben wij bij deze EI 146 rookmelder het gevoel dat dit toch stukken beter werkt. En soms moet je gewoon lekker op je gevoel afgaan. Het is prettig om te weten dat veel rookmelders hun werk vrijwel goed doen. Echter heeft de EI 146 rookmelder een garantie. De fabrikant staat namelijk honderd procent achter zijn product. Deze rookmelder zou bij iedere brandjes betrouwbare meldingen doen. Dit vinden wij belangrijk. De EI 146 rookmelder van de fabrikant uit Ierland werkt op stroom. Echter is de rookmelder ook voorzien van een goede batterij welke als back-up functioneert wanneer de stroom is uitgevallen. De rookmelder is namelijk ook te gebruiken met een Duracell alkaline batterij. Zo is deze EI 146 rookmelder op twee manieren te gebruiken. Dat maakt onder andere dat wij dit product erg betrouwbaar vinden. Dankzij een stevige batterij kan de rookmelder drie tot vier jaar mee. Wij zijn benieuwd hoe lang wij zullen doen over één batterij. Op dit moment hebben wij namelijk geen rookmelder op stroom waardoor we in ieder geval jaarlijks nieuwe batterijen moeten plaatsen.

De EI 146 rookmelder met certificatie

Naast de betrouwbare mogelijke aansluitingen, op zowel stroom als batterij, heeft deze rookmelder ook nog diverse certificaten. De EI 146 rookmelder voldoet namelijk aan de volgende normen:

  • De Europese norm 12604;
  • Het bouwbesluit;
  • NEN2555.

De betrouwbare aansluitingen, het voldoen aan de normeringen en het hebben van eenvoudige monteringen maakt dat wij deze keuze hebben gemaakt voor ons nieuwe huis. Ook het vervangen van dit product zou appeltje eitje moeten zijn. Nu hoeven we dat hopelijk heel lang niet te doen, maar het is toch wel handig om te weten hoe ingewikkeld of eenvoudig het zou kunnen zijn.

Een rookmelder met mogelijkheden

Deze rookmelder van de Ierse fabrikant kan gekoppeld worden met meerdere rookmelders tegelijkertijd. Ook kun je ervoor kiezen om een hittemelder aan te schaffen, want de EI 146 rookmelder kan ook daarmee worden gekoppeld. Dit is vooral prettig bij het ontdekken van smeulbranden. Daarnaast bevat het product meerdere ledlampjes omdat deze EI 146 rookmelder ook op stroom werkt. Een groen ledlampje vermeldt de verbinding met de stroom. Een rood led-lampje wordt gebruikt om te vermelden dat het product in gebruik is. Ook zijn er verschillende signalen af te luisteren van de rookmelder. De rookmelder zal iedere veertig seconden oplichten. Wanneer er daarbij ook piepsignalen wordt afgegeven, betekent dit dat de batterij bijna leeg is. Al met al is het dus een uitgebreid product. De rookmelder kan koppelingen maken met meerdere rookmelders, de certificaten zijn aanwezig en ook zijn er waarschuwingssignalen. Dat maakt dat deze rookmelder voor ons een topproduct is voor ons nieuwe huis. Ik kan nu al niet wachten tot ik deze veilige rookmelders in gebruik kan zien. Kijk op allesveilig.nl voor meer informatie. Bedankt Allesveilig voor een goed gevoel!