Beter werken met een professionele pizzawerkbank

Beter werken met een professionele pizzawerkbank

Ons kleine horecabedrijf ten noorden van Groningen is eigenlijk alleen maar gegroeid. Toen we ooit begonnen als broodjeszaak, kwamen er direct al veel klanten over de vloer. We zaten in precies het goede gedeelte, want we hebben ons bedrijfje in een dorp waar veel mensen genieten van een bovengemiddeld pensioen. Dat zijn de mensen die kiezen voor gemak en genot wanneer het past. En wat is nou lekkerder dan een vers broodje, met liefde belegd en vergezeld van een kopje verse bonenkoffie? We merkten al snel dat we aan ons aanbod moesten werken wanneer we onze goede naam, reputatie en klantenkring wilden houden. Daarom begonnen we ook met het aanbieden van lunch. Hierbij kun je denken aan de meest standaard opties zoals;

  • Soepen;
  • Pasta’s;
  • Pizza’s

Dat laatste was een klus op zich. Ik kán pizza’s maken, maar mijn partner koos voor een normale werkbank om daarmee te gaan werken. Dat betekende dat de pizza’s vaak vast bleven zitten, dat ik de ingrediënten van langere afstand moest halen en het werkte allemaal net niet. Het was niet te zien aan de pizza’s die we verkochten hoor, maar wanneer het echt druk was in de zaak, dan had ik eigenlijk standaard een probleem.

Investeren in een echte pizzawerkbank

Toen ik voor de zoveelste keer tegen het probleem aanliep, heb ik mijn partner voor een keuze gesteld. Hij mocht kiezen of hij pizza’s van het menu zou halen of dat hij een pizzawerkbank zou kopen zodat ik echt lekker kon werken op de manier waarop ik graag werk. De pizza’s verkochten echter enorm goed, dus een echte keuze was het niet. Het werd een pizzawerkbank en direct een goede ook! Het werd een van de grotere varianten van de pizzawerkbank van Veld Koeltechniek (shop.veld.nl) waarmee ik niet alleen een pizzawerkbank had, maar ook direct extra gekoelde laden waar ik deeg en ingrediënten kon bewaren. Het voordeel was direct de eerste dag al duidelijk: minder gedoe met pizza’s maken en daarnaast ook nog eens geen zere rug of voeten omdat ik gewoon staand mijn werk kon doen. Daarnaast zijn de pizzawerkbank en de oven op korte afstand van elkaar gemaakt, zodat het makkelijker is om mijn eigen station te draaien, ook op de momenten dat het druk is en veel personeel aan het werk is achter de balie. Het zorgt er in ieder geval voor dat we meer pizza’s kunnen maken in minder tijd en dat betekent meer omzet!

Uitbreidingen op het menu

Dankzij de pizzawerkbank hebben we het menu aardig uit weten te breiden. Aangezien ik nu op een professionele manier aan het werk kan, is het makkelijker om pizza’s te maken met verschillende ingrediënten. Ook is het aanzienlijk makkelijker geworden om te experimenteren met pizza’s en kunnen we grotere pizza’s maken die voor een ouder stel precies genoeg zijn als volledige maaltijd. Maar wat voor mij het grootste voordeel geweest is achter het investeren in een pizzawerkbank is dat ik veel meer plezier heb ik mijn werk en mijn kwaliteiten kan laten zien op de best mogelijke manier. Overigens is het voor de ingrediënten ook beter: zij blijven op de optimale manier gekoeld en hoeven nooit lang buiten de schappen te staan omdat ik er altijd bij kan wanneer ik het deeg klaar heb om de saus, kaas en ingrediënten erop te doen. Een wereld van verschil en dat in een klein dorpje ten noorden van Groningen waar nu meer belegde broodjes en pizza’s gegeten worden dan ooit tevoren.